Anmälan om flytt av fordon

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Om du har skyddad identitet ska du inte använda e-tjänsten. Vänd dig istället till Tord Lilja,  0224-36140, tord.lillja@heby.se

En skrotbil innehåller bland annat giftiga tungmetaller som bly och kvicksilver, men även oljor, bensin och glykol som kan läcka ut och förorena. Det är ett miljöbrott att överge en skrotbil ute i naturen eller på annat sätt förvara den olämpligt. Om du ser ett fordon som stått länge och verkar övergivet vill vi att du anmäler detta.

Övergivet fordon på kommunens mark

Ser du ett övergivet fordon som står på kommunens mark kan du anmäla det till kommunen. I första hand vill vi att du anmäler det här via kommunens e-tjänst, klicka på "Nästa" längst ner på sidan för att komma till anmälningsformuläret. 

Hur får jag bort ett fordon från min egen mark?

Kommunen kan hjälpa dig som markägare att flytta ett fordon som står felaktigt eller verkar vara övergiven på din tomt. Det kallas hemställan. Oftast är det den som beställer hemställan som betalar, detta innebär att du betalar för det arbete som kommunen lägger ned för att flytta ett fordon från din mark, förvara eller skrota ett fordon.

Kontakta i första hand den registrerade ägaren till bilen. Ägaruppgifter får du från vägtrafikregistret hos Transportstyrelsen.

Om du lyckas nå ägaren har denne sedan sju dygn på sig att själv flytta sitt fordon. Står fordonet fortfarande kvar kan Heby kommun hjälpa till att flytta fordonet, använd då denna e-tjänst.

När du ska skrota ditt eget fordon

Om du tänker skrota ditt fordon själv rekommenderar vi att du anlitar en auktoriserad bilskrotningsfirma så kan du vara säker på att du inte fortsätter stå som ägare för bilen.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa